Wij zijn

Zorgboerderij Tesselaar

Tussen de dijk en duinen ligt het prachtige dorp(je) Huisduinen (gemeente Den Helder). Hier zijn wij gevestigd met onze zorgboerderij. Al meer dan 11 jaar verzorgen wij hier dagbesteding voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en voor jongeren die uitvallen op school of waarbij de thuissituatie ontlast dient te worden. Maar ook voor ouderen bieden wij een fijne plek waar, even van huis, ontspannen kan worden.

Samen met ons team doen wij elke dag ons uiterste best om iedereen een fantastische dag te bezorgen. Want van ‘buiten zijn’ wordt je beter in het contact met dieren, wind, regen, aarde en groen. Tenslotte is dat onze grondhouding en zorgvisie. Wij willen voor, mensen die dat nodig hebben, een plek zijn waar genieten, leren en werken gecombineerd kan worden.

Door onze ervaring hebben wij door de jaren heen onze activiteiten en faciliteiten uitgebreid en aangepast naar de wensen en behoeftes van de deelnemers aan onze dagbesteding. Zo hebben wij, naast ons agrarisch bedrijf met koeien en paarden, een prachtige tuin met geiten, schapen en alpaca’s. Maar ook een kippenhok, recreatieruimte met verschillende kleindieren en vogels is op ons terrein te vinden. Ook een kantine, met uitzicht op en over de Huisduinerpolder, ontbreekt niet. Tevens hebben wij de beschikking over een eigen boerderijwinkel waarbij meegeholpen kan worden.

Wij zijn op ons gebied van alle markten thuis. Zo kunnen wij iedere deelnemer ‘zorg op maat’ bieden.

Landzijde is de overkoepelende organisatie in Noord-Holland van de bij deze stichting aangesloten zorgboerderijen. Met samenwerking worden de krachten gebundeld. Landzijde faciliteert de boeren, neemt regie bij het organiseren van de zorg en staat als contractpartner garant voor de kwaliteit van de zorg. Samen investeren we in de ontwikkeling van de  zorglandbouw om elke dag van waarde te kunnen zijn voor onze deelnemers en voor een toegankelijk, groen en sociaal platteland voor iedereen.

Wesley is lid van de Raad van Advies van Stichting Landzijde.

Onze

Activiteiten

Wanneer je dagbesteding volgt op de boerderij help jij ons met het verzorgen van de dieren en het onderhouden van het terrein en landen. Dit doe je geheel op je eigen tempo en kunde met behulp van de boer of begeleiders. Niks moet maar bijna alles is mogelijk en bieden hierin activiteiten en zorg op maat.

Hieronder een greep uit de activiteiten:

En niet te vergeten dat alle dieren heel veel aandacht en knuffels nodig hebben.

Nieuws

Onze

Educatie/ onderwijs

Buiten het bieden van dagbesteding vinden wij het erg belangrijk dat onze deelnemers zich kunnen door ontwikkelen, wanneer zij dit zelf willen. Via Stichting Landzijde bieden wij het project “Buitengewoon leren” aan. Dit is een onderwijs- en educatieprogramma waarbij de deelnemer zelf kan kiezen waarin hij/zij zichzelf verder zou willen ontwikkelen. Dit kan doormiddel van digitale leertrajecten op maat, begeleid door een bevoegd en ervaren docent, waarbij zorg en leren wordt gecombineerd. In de veilige omgeving van de zorgboerderij kan bijvoorbeeld het zelfvertrouwen en de eigen waarde weer groeien. Dit project is een aantal jaren geleden bij ons opgestart en werpt ook echt haar vruchten af. Waardoor jongeren weer enthousiast worden en terugkeren naar school. Maar ook voor volwassenen is het project goede stap om terug te keren op de arbeidsmarkt. Voor ons zijn de behaalde resultaten een kroon op ons werk.

Wilt u meer informatie over het project “Buitengewoon leren”? Neem dan gerust contact met ons op.

Team

Zorgboerderij Tesselaar is gespecialiseerd in het werken met mensen met een verstandelijke beperking. Daarnaast kunnen we ook mensen met andere beperkingen begeleiden. Zorgboerderij Tesselaar kijkt altijd verder dan de beperking en ziet voor elke deelnemer mogelijkheden!

Het team van Zorgboerderij Tesselaar bestaat uit:

Aanmelden

Enthousiast geworden? Via onderstaand formulier is het mogelijk je aan te melden voor onze dagbesteding!

- Team Tesselaar

Wesley Tesselaar

Wesley

Mijn naam is Wesley Tesselaar en samen met mijn ouders en partner run ik dit prachtige bedrijf. Van mijn hobby mijn werk maken dat wou ik vroeger al en dat is, zo terugkijkend, aardig gelukt. Mijn verantwoordelijkheden liggen bij de paarden en de dagbesteding. En in het bijzonder het samenbrengen van deze twee verschillende takken. Het zien genieten en groeien van de deelnemers op onze boerderij geeft mij persoonlijk veel voldoening. Vanaf jongs af aan ben ik bezeten van de paardensport. Het opfokken van jonge paarden om hiermee uiteindelijke deel te nemen aan de paardensport geeft mij veel voldoening.

Elke dag ben ik tussen de paarden te vinden en samen met de deelnemers van de dagbesteding proberen we ze de best mogelijke verzorging te geven. Buiten het zelf opleiden van paarden vind ik het onwijs leuk om les te geven en wedstrijden te jureren.

Kortom heb ik de meest afwisselende droombaan die ik me kon wensen.

Tot snel op onze boerderij!

- Team Tesselaar

Jeffrey Verbeek

2

Mijn naam is Jeffrey Verbeek en samen met mijn partner en schoonouders runnen we Tesselaar Huisduinen. Ik houdt me binnen het bedrijf vooral bezig met de boerderijwinkel en de kaasmakerij.

Na mijn studie voeding wilde ik graag door gaan leren en heb ik me toegespitst op de opleiding Biologie en dan met name plantveredeling en ziektes en plagen binnen de planten. Ik probeer bij ons op het bedrijf dan ook zoveel mogelijk mijn kennis en ervaring toe te passen en alles ook uit de kant als bioloog zoveel mogelijk op te lossen. Hierdoor zal je bij ons op het bedrijf dan ook veel nestkasten voor vleermuizen en vogels maar ook veel bijen en insecten zien. 

Sinds 2017 zijn we op ons bedrijf een boerderijwinkel gestart om zo het totale plaatje te kunnen aanbieden zowel dagbesteding maar waar nodig uitstroming naar werk. Daarom probeer ik tijdens mijn werk op de boerderij zo veel mogelijk te kijken naar de mogelijkheden met de deelnemers. Dit zorgt voor een erg afwisselende baan.

- Team Tesselaar

Jan & Riena Tesselaar

jan-riena

Wij zijn Jan (1963) en Riena (1962) Tesselaar.

In 1991 hebben wij samen het bedrijf overgenomen van de ouders van jan. Toen der tijd was het een melkvee en varkensmesterij bedrijf maar de strengere milieu maatregelen en eisen hebben wij afscheid moeten nemen van de varkens. In de plaats van de varkens is het paardenpension gekomen en daarmee een hele andere invullen aan een groot deel van het bedrijf. De paarden waar zoon Wesley zijn roeping in heeft gevonden is dan ook de reden geweest waarom Wesley heel graag het familie bedrijf wou voortzetten. Om het bedrijf een toekomst te geven hebben wij in 2009 besloten dagbesteding te gaan geven aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast is schoonzoon Jeffrey in 2016 een zuivelwinkeltje gestart waar ook de deelnemers in mee kunnen werken met het maken en verkopen van de zelfgemaakte zuivel ( kaas, yoghurt, boter ) maar ook verse eieren die dagelijks geraapt worden. Zo is er een groot bedrijf ontstaan waarin we heel veel samenwerken maar een ieder wel verantwoordelijk is voor zijn eigen tak. Jan is verantwoordelijk voor de koeien en de landwerkzaamheden. Riena is door de jaren heen een manusje van alles geworden en springt in waar nodig. Uiteindelijk zijn wij onwijs blij en trots op hoe ons bedrijf is uitgegroeid tot een bedrijf waar iedereen met plezier werkt in ons hechte team. Wij proberen elke dag weer alle deelnemers van de dagbesteding een leuke dag te bezorgen en enthousiast te maken voor het boeren buiten leven.

- Team Tesselaar

Rea Lagestee

rea-lagestee

Mijn naam is Rea Lagestee, algemeen medewerkster bij Zorgboerderij Tesselaar. Vanaf mijn 18de jaar ben ik altijd als administratief medewerkster werkzaam geweest, begonnen bij de Koninklijke Marine, bij een bouwbedrijf en een bedrijf die gemeentegidsen uitgeeft. Een paar geleden borrelde het bij mij om een omscholing te doen naar de zorg. Als hobby heb ik drie paarden die bij Stal Tesselaar staan, zodoende kwam ik in aanraking met de Zorgboerderij. Daarom heb ik de keuze gemaakt om de opleiding MBO begeleider gehandicaptenzorg te volgen. Deze opleiding is erg breed, waardoor ik mijnzelf goed kan ontwikkelen in deze branche. 

Ik geniet met volle teugen van mijn werk op de Zorgboerderij, hierbij komen passie, liefde en zorg voor mijn medemens ook bij kijken. Deelnemen aan de maatschappij is niet voor elk mens vanzelfsprekend, maar wel ontzettend gewenst is. Ik ben dankbaar dat ik mag werken in een klein, maar leuk team op Zorgboerderij Tesselaar. Wanneer de deelnemers op de Zorgboerderij een fijne en zinvolle dag met structuur, contact met elkaar en persoonlijk groei doormaken, maakt mij dat een gelukkig mens.

- Team Tesselaar

Aïsha Flagge- Lewakabessy

aisha

Mijn naam is Aïsha Flagge- Lewakabessy, getrouwd met Sander en moeder van Aïrto en Sheena.

Ik ben sinds januari 2022 begeleider van een hele leuke en lieve groep mensen  bij Zorgboerderij Tesselaar.

In 1997 ben ik in aanraking gekomen met de boerderij door mijn eigen hobby, paarden. Daardoor was ik al bekend met het bedrijf en ook met een paar mensen van de dagbesteding.  Werken op de boerderij is  wat anders dan er voor je paard te komen.  De verzorging van alle dieren is erg leuk en leerzaam. In combinatie met het contact en samenwerken met de mensen van de dagbesteding,  maken het in het geheel tot een mooie en fijne werkplek waar ik veel voldoening uit kan halen. Doordat ik al jong  in aanraking ben gekomen met de boerderij voelt het niet als werken, en dat maakt dat ik elke dag met veel plezier naar de boerderij kom. Elke dag zijn dezelfde werkzaamheden, maar toch is elke dag weer anders. 

Ook ben ik soms  te vinden met een deelnemer  bij de Zuivelboerderij.  Daardoor heb ik nog meer afwisseling in de werkzaamheden op het bedrijf. Ook dit is natuurlijk super leuk door het contact met de klanten in de winkel.

Op dit moment ben ik met een thuisstudie bezig voor activiteitenbegeleider maatschappelijke zorg. Ik hoop dat ik deze studie begin 2023 kan afronden.  Het doel is om de mensen een leuke en leerzame dag te bezorgen, en dat hoop ik na mijn studie nog meer te kunnen toepassen.

Persoonlijk vind ik het belangrijk dat de mensen het vertrouwen in ons als team hebben, met net zo veel plezier elke dag willen komen en ook een voldaan gevoel hebben als zij weer naar huis gaan. Ook een gezond ritme, beweging en sociale contacten is in mijn beleving belangrijk om mee te nemen in de dagelijkse behoeften.

Misschien tot ziens op de dagbesteding of in de winkel!