Wij zijn

Zuivelboerderij Tesselaar

Midden in het dorp Huisduinen in de Huisduinerpolder ligt het enige melkveebedrijf van de gemeente Den Helder.

Sinds 1962 is de familie Tesselaar begonnen met het houden van 1500 mestvarkens en melkkoeien op 30 hectare grond. De mestvarkens verdwenen in 2000 in verband met de mestwetgeving en ammoniakuitstoot van het bedrijf op de duinen. De familie is vervolgens doorgegaan als melkveebedrijf.

Omdat de familie zorg erg belangrijk vinden is er in 2010 een zorgboerderij opgezet voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze mensen helpen mee met alle facetten op het bedrijf zowel met het helpen in de winkel tot het verzorgen van de dieren.

Onze

Zuivel en kaasmakerij

Onze 40 melkkoeien worden 2 keer per dag gemolken.

De ochtendmelk wordt verwerkt tot diverse zuivel welke te koop is in onze boerderijwinkel. U kunt  hierbij denken aan rauwe melk, echte roomboter, karnemelk, roomkaas, en  kaas in wel 10 verschillende smaken en in de leeftijd van jong tot overjarig.

Onze bekendste kruidenkazen zijn brandnetel, mosterd, komijn, fenegriek, paprika met peper, truffel en verder diverse smaken afhankelijk van het seizoen.

“Kom proeven en stel je eigen kaasplankje samen”

Familie Tesselaar zorgt voor

Biodiversiteit

Wij vinden het belangrijk dat onze koeien niet alleen gras eten maar ook veel kruiden binnen krijgen. Dit kun je namelijk ook proeven in de melk en het vlees. Om zoveel mogelijk bloemen te laten bloeien hebben we besloten om bijen te gebruiken voor de bestuiving. Deze bijen zorgen ervoor dat veel kruiden zaden gaan produceren zodat het land vol komt te staan met de mooiste bloemen welke er hier voorkomen. vervolgens wordt de honing 2 keer per jaar geoogst en verkocht in onze winkel.

Duurzaamheid vinden wij belangrijk. Zo hebben wij o.a. 102 zonnepanelen op het dak van de koeienstal.

Producten

Vlees van onze boerderij of uit de streek

We vinden het erg belangrijk dat we een koe fokken met een lange levensduur. Vandaar dat we steeds meer bezig zijn om een dubbeldoel koe te fokken. Dit wil zeggen dat ze zowel vlees geeft als melk en dat ze erg sober kan leven omdat onze koeien op zandgrond lopen en geen hormonen of antibiotica krijgen om te groeien.

Puur en eerlijk dat is pas heerlijk
zonder toevoegingen daar staat ons bedrijf voor. Zowel onze zuivel als ons vlees is gemaakt zonder conserveringsmiddelen en andere toevoegingen en dat proef je. Gewoon te koop in onze boerderijwinkel.

Uitgebreid assortiment
Wij hebben een uitgebreid assortiment. Wij verzorgen diverse (kerst)pakketten. Mocht u een grote oplage wensen, geen probleem, neem dan contact met ons op. Ook kunt u bij ons terecht voor BBQ pakketten en borrelplanken.

Nieuws

Contact